Erzincan’da Yayla Muzunun Fiyatı 100 ila 300 TL Arasında

Erzincan’da Yayla Muzunun Destesi 100 ila 300 TL Arasında Satılıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek rakımlı yaylalarında yetişen ve halk arasında ışgın veya uçkun olarak bilinen yayla muzu, Erzincan‘da satışa sunuldu.

Sıcaklıkların yükselmesiyle 1000 – 3000 metre rakımda doğal olarak yetişen yayla muzu, Erzincan‘da 100 ila 300 TL arasında alıcı buluyor. Erzincan merkezine getirilen uçkunlar, seyyar satıcılar tarafından vatandaşlara sunulurken, yoğun ilgi görüyor.

Atlanta Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda kanser hastalığının yeni bir ilacı olarak değerlendirilen ışkının ünü, Amerika’da bile duyulmuş durumda. Yöre halkı tarafından kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ışkın otunun boyu 40 ila 150 santim arasında değişkenlik gösteriyor.

Yüksek miktarda C vitamini içeren ışkın, ayrıca A, B1, B2, E ve K vitaminleri açısından zengindir ve taze olarak tüketildiğinde mide bulantısı ve hazımsızlığa iyi gelir. Grip ve ateşli hastalıklara karşı da tedavi edici etkisi olduğuna inanılır.

“Tedavi Amacıyla Kullanılmaya Başlandı”

Yaklaşık 15-20 yıldır yüksek dağlardan ışkın toplayarak satış yapan seyyar satıcı İsa Kurt, şu anda destesini 100 ila 300 TL arasında satışa sunduklarını belirtiyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, ışkının kanser ve diğer hastalıklara iyi geldiğini ortaya koyduğunda talebin arttığını vurguluyor. İsa Kurt, müşterilerin batı illerine götürmek için ışkın aldıklarını, bazılarının ise tedavi amaçlı kullandığını ifade ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla ürün getireceklerini ve özellikle ışkın köküne olan talebin arttığını belirtiyor. Fiyatın zamanla daha uygun hale geleceğini de ekliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET AKBUĞA – Yerel

Related Posts

Dijital oyun bağımlılığına dikkat: Çocuğunuzun ruhsal sağlığını olumsuz etkiliyor

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Çelik Büyükceran, dijital oyunların kontrolsüz ve aşırı kullanımının çocuk ve ergenlerde giderek artan bir ruhsal sağlık sorunu haline geldiğini vurguladı. Büyükceran; “Oyun bağımlılığı, çocuğun ruhsal, sosyal ve akademik işlevselliğini olumsuz etkileyen, profesyonel müdahale gerektirebilecek düzeyde ciddi bir sorundur” dedi.

İnternetten satılan zayıflama ilaçlarında tespit edildi: Ölüme kadar götürüyor

Zayıflamak isteyen çok sayıda insanın internetten satın alarak kullandığı ilaçta sağlığa zararlı ‘sibutramin’ tespit edildi.

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir