Yusufeli’nin Meşhur Kuzu Döneri Artık Rize’ye de Ulaşıyor!
Yıllardır Artvin Yusufeli ilçesinde kuzu döner lezzetini sevenlere ulaştıran Eyüp Teke, bu lezzeti Rize’yle buluşturuyor. Rize’de yeni bir işletme açan Teke, Artvin’deki müşterilerini de Rize’de ağırlıyor.
Artvin dışından sadece tatil için gelen ve kuzu dönerin tutkunu olanlar ise Teke’yi arayarak bulundukları şehirlere de döner göndermesini istedi. Bu talebi kavanozlara döner doldurarak karşılayan Teke, herkesin yaşadığı yere kargo ile döner göndermeye başladı. Kuzu etinden yapılan dönerin tamamen doğal ve katkısız olmasından dolayı tercih edildiğini belirten Teke, özellikle Bursa, İstanbul gibi büyük şehirlere gönderim yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
İşletme sahibi Eyüp Teke, Türkiye’nin dört bir yanından gelen talepleri karşılayarak kavanozlara doldurdukları dönerleri kargoya verip gönderdiklerini belirtti. Teke, şunları söyledi: “Üçüncü kuşağız. Babamız 1968’de işe başlamıştı, sonra biz devraldık. 2011’de Rize’ye taşındık ve burada işletmemizi açtık. Şimdi hem Rize’de hem de farklı şehirlerde birçok müşterimiz var. Kavanozlarla Türkiye’nin dört bir yanına şeffaf bir şekilde gönderim yapıyoruz. Kuzu eti tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi içermiyor. Bu yüzden tercih ediliyor. Özellikle Ankara, İstanbul ve Bursa gibi şehirlere yoğun gönderim yapıyoruz. Bursa, genellikle Artvinlilerin yaşadığı bir yer. Ancak Türkiye’nin neresinde olursa olsun sipariş geldiği zaman hemen kargoya verip gönderiyoruz.”
“Kavanozdaki Döneri Benmari Yöntemi ile Isıtın!”
Müşterilerin, kavanozdaki döneri sıcak suyla ısıtarak hiçbir fark olmadan tüketebileceklerini söyleyen Teke, şöyle devam etti: “Kavanozdaki dönerin bekletme süresi bir hafta ancak çıkarıp sıcak suyun içine koymanızı tavsiye ediyoruz. Yani ateşte veya tavada ısıtırsanız, lezzetini alamazsınız. Tamamen suyun içine koyun, suyla birlikte ısıtın ve afiyetle tüketin. Bizi tercih etmelerinin sebebi, diğer döner çeşitlerinden farklı olarak kuzu eti kullanmamız ve tamamen doğal olmasıdır. Terbiyesini yaparken sadece soğan, tuz ve karabiber kullanıyoruz. Tamamen doğal, çocuklara bile gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz en kaliteli döner.”
Dönerin lezzetini her gün en az 200 gram yiyerek beğendiğini söyleyen müşteri Halit Ak, şunları belirtti: “Kuzu döneri sağlıklı olması, tadının lezzetli olması gibi sebeplerden tercih ediyorum. Yusufeli’nin bu lezzetini Rize’de bulabilmek beni mutlu ediyor. Genellikle burada kuzu eti yerine büyükbaş hayvan eti tüketilirdi. Ancak arkadaşlarımız bizi bu lezzetle tanıştırdılar. Her gün en az 200 gram döner yiyorum, çok keyifle tüketiyorum ve herkese tavsiye ederim.”