Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks Yaptıran Kadın Yürüme Güçlüğü Yaşıyor

35 yaşındaki Stephanie Ottaway, estetik amacıyla yaptırdığı botoks işlemi sonrasında yürüme güçlüğü çekmeye başladı. Ottoway’e yapılan muayeneler sonucunda iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Hürriyet’in haberine göre, Ottaway başlangıçta yaşadığı semptomları enjeksiyonlarla ilişkilendirmeyen doktorlarla görüştü. Ancak Temmuz 2023’te ikinci bir enjeksiyon turuna girmeden önce yaşadıklarını ciddiye almadı.

Bir çocuk annesi Ottaway, ellerinde ve kollarında meydana gelen sinir hasarının ardından kısmi felçle baş başa kaldığını anlattı. İki yaşındaki kızı Millie’yi bir yıldan uzun süre kucağına alamadı ve yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi:

“Migren tarzında baş ağrıları başladı. Bu durumun normal olduğu söylendi. Araştırmalar yaptım fakat durumum daha da kötüye gitmekteydi. Bazı günler yürüyemeyip, buzdolabını açamadım veya cümle kuramadım. En korkunç anlardı. Herhangi bir şey yapamaz hale geliyordum. Basit işler bile çok acı verici hale gelmişti. Yazı yazamıyor, yemek kutularını açamıyor, yürüyemiyordum ve en kötüsü kızımı kucağıma alamıyordum.”

“Doktorlar durum hakkında hiçbir fikirleri yoktu” diyen Ottaway, şunları ekledi:

“Günlerce testler yaptırıyor, otoimmün hastalık veya Lyme hastalığı olabileceği belirtiliyordu. Botoks zehirlenmesi geçiren insanların bilgi alışverişinde bulunduğu bir forumu keşfedene kadar durum aynıydı. Forum sayesinde enjeksiyonun bazen vücudun diğer bölgelerini de etkileyerek felce neden olabileceğini öğrendim.”

Aynı durum Stephanie Ottaway’in başına da geldi. Mart 2024’te, diğer tüm olasılıklar elendikten sonra nihayet iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Ottaway’e konulan bu teşhisin tedavisi bulunmamakta ve eski sağlığına kavuşup kavuşamayacağı belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Uzmanı açıkladı: Kalp krizi riskini azaltmada etkili olabilir

Sadece sinir uçlarını değil kalbinizi de mi etkiliyor? Uzmanlar, zona hastalığının kalp damarlarına zarar verdiğini söylüyor. Peki, tek bir aşıyla bu riskleri azaltmak mümkün mü?

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir