Rize’den kavanozlarla yola çıkıyor, İstanbul’a Bursa’ya gidiyor!

Yusufeli’nin Meşhur Kuzu Döneri Artık Rize’ye de Ulaşıyor!

Yıllardır Artvin Yusufeli ilçesinde kuzu döner lezzetini sevenlere ulaştıran Eyüp Teke, bu lezzeti Rize’yle buluşturuyor. Rize’de yeni bir işletme açan Teke, Artvin’deki müşterilerini de Rize’de ağırlıyor.

Artvin dışından sadece tatil için gelen ve kuzu dönerin tutkunu olanlar ise Teke’yi arayarak bulundukları şehirlere de döner göndermesini istedi. Bu talebi kavanozlara döner doldurarak karşılayan Teke, herkesin yaşadığı yere kargo ile döner göndermeye başladı. Kuzu etinden yapılan dönerin tamamen doğal ve katkısız olmasından dolayı tercih edildiğini belirten Teke, özellikle Bursa, İstanbul gibi büyük şehirlere gönderim yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

İşletme sahibi Eyüp Teke, Türkiye’nin dört bir yanından gelen talepleri karşılayarak kavanozlara doldurdukları dönerleri kargoya verip gönderdiklerini belirtti. Teke, şunları söyledi: “Üçüncü kuşağız. Babamız 1968’de işe başlamıştı, sonra biz devraldık. 2011’de Rize’ye taşındık ve burada işletmemizi açtık. Şimdi hem Rize’de hem de farklı şehirlerde birçok müşterimiz var. Kavanozlarla Türkiye’nin dört bir yanına şeffaf bir şekilde gönderim yapıyoruz. Kuzu eti tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi içermiyor. Bu yüzden tercih ediliyor. Özellikle Ankara, İstanbul ve Bursa gibi şehirlere yoğun gönderim yapıyoruz. Bursa, genellikle Artvinlilerin yaşadığı bir yer. Ancak Türkiye’nin neresinde olursa olsun sipariş geldiği zaman hemen kargoya verip gönderiyoruz.”

“Kavanozdaki Döneri Benmari Yöntemi ile Isıtın!”

Müşterilerin, kavanozdaki döneri sıcak suyla ısıtarak hiçbir fark olmadan tüketebileceklerini söyleyen Teke, şöyle devam etti: “Kavanozdaki dönerin bekletme süresi bir hafta ancak çıkarıp sıcak suyun içine koymanızı tavsiye ediyoruz. Yani ateşte veya tavada ısıtırsanız, lezzetini alamazsınız. Tamamen suyun içine koyun, suyla birlikte ısıtın ve afiyetle tüketin. Bizi tercih etmelerinin sebebi, diğer döner çeşitlerinden farklı olarak kuzu eti kullanmamız ve tamamen doğal olmasıdır. Terbiyesini yaparken sadece soğan, tuz ve karabiber kullanıyoruz. Tamamen doğal, çocuklara bile gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz en kaliteli döner.”

Dönerin lezzetini her gün en az 200 gram yiyerek beğendiğini söyleyen müşteri Halit Ak, şunları belirtti: “Kuzu döneri sağlıklı olması, tadının lezzetli olması gibi sebeplerden tercih ediyorum. Yusufeli’nin bu lezzetini Rize’de bulabilmek beni mutlu ediyor. Genellikle burada kuzu eti yerine büyükbaş hayvan eti tüketilirdi. Ancak arkadaşlarımız bizi bu lezzetle tanıştırdılar. Her gün en az 200 gram döner yiyorum, çok keyifle tüketiyorum ve herkese tavsiye ederim.”

Related Posts

Altının kilogram fiyatında gerileme! İşte son rakam (24 Temmuz 2025)

Altın piyasasında en düşük 4 milyon 360 bin 5,50 lira, en yüksek 4 milyon 400 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günün sonunda yüzde 1,7 azalışla 4 milyon 380 bin lira oldu. Standart altının kilogram fiyatı dün günü 4 milyon 456 bin …

Borsa güne yükselişle başladı: İşte en çok kazandıran sektörler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,39 yükselişle 10.633,33 puandan başladı. Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,23 değer kaybederek 10.591,98 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 41,35 puan ve yüzde 0,39 artışla 10.633,33 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,57, holding endeksi yüzde 0,24 değer kazandı.

İslam Memiş uyardı: Bu hafta sıradan bir hafta olmayacak

Piyasalara ve yatırım araçlarına ilişkin yorumları yakından takip edilen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş bu haftanın önemli gelişmelere gebe olduğuna işaret etti: “Bu hafta sıradan …

Cezadan kaçma oyunu! Sadece emlakçı değil ev sahibi de yanacak

Ticaret Bakanlığı’nın taşınmaz ilanlarında haklı sebebe dayanmayan fiyat artışı yapılamayacağına dair kararı sonrasında bazı emlakçılar, ilan sitelerinde yazan fiyatların, telefonla arandığında daha farklı olduğunu söylüyor.

Tekstilde kriz derinleşiyor: Konkordato başvuruları rekora ulaştı

Bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim firması konkordato ilan etti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, yaşanan bu gelişmenin yalnızca konkordato ilan eden firmaları değil, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketleri tehdit ettiğini vurguladı.

Atakum’a yeni halk et satış noktası

Samsun’un Atakum ilçesine ilk kent lokantasını kazandıran Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, ikinci şube ile Samsun’un ilk halk et satış noktasını hizmete açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir