Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor






Bitki Çaylarına Dikkat! Özel Ümit Hastanesi’nden Uyarı

Bitki Çaylarına Dikkat! Özel Ümit Hastanesi’nden Uyarı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kilo vermek veya forma girmek isteyenler, çoğunlukla spor ve egzersiz yapmanın yanı sıra yeşil çay, papatya gibi bitkisel çayları tercih ediyor. Ancak, uzman görüşü olmadan toplanan ve kaynatılan bu çaylar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Özel Ümit Hastanesi Diyetisyeni Şükriye Eral, özellikle kontroldışı zayıflama çaylarının kalp ritim bozukluklarından böbrek ve karaciğer problemlerine kadar çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirtti.

Kontrolsüz Bitki Çayı Tüketimine Dikkat

Özel Ümit Hastanesi’nden Diyetisyen Şükriye Eral, yeşil çay gibi popüler besinlerin aşırı tüketimine dikkat çekerek, kontrolsüz bitki çayları ve yağ yakıcı kürlerin zararlarına değindi. Eral, bu tür çayların tansiyon dengesizliklerinden karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında sorunlara kadar çeşitli sağlık risklerine neden olabileceğini vurguladı.

Besinlerin Tüketim Miktarına Dikkat Edilmeli

Diyetisyen Şükriye Eral, bitkisel ürünlerin uzman kontrolünde ve güvenilir kaynaklardan satın alınması gerektiğini belirtti. Fitoterapik ürünlerin bilinçsiz kullanımının sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ifade eden Eral, besinlerin tüketim miktarının çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, besinlerin ilaçlarla etkileşimine dikkat edilmesi gerektiğini ve kontrollü tüketim konusunda halkı bilinçlendirmenin önemine değindi.


Related Posts

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Uzmanı açıkladı: Kalp krizi riskini azaltmada etkili olabilir

Sadece sinir uçlarını değil kalbinizi de mi etkiliyor? Uzmanlar, zona hastalığının kalp damarlarına zarar verdiğini söylüyor. Peki, tek bir aşıyla bu riskleri azaltmak mümkün mü?

Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks yaptırdı felç oldu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir